Johanna gick mot strömmen: ”Att bryta normer ger ökad social hållbarhet”
Johanna Harling vågade gå mot strömmen. Och hittade jobbet hon verkligen stortrivs med. Vår första kvinnliga elmontör har blivit lite av en kändis och vi hoppas att det ska inspirera fler att vara med och bryta mot invanda mönster och normer. - Det bidrar till en ökad social hållbarhet, säger Sandra Magnusson, kvalitetsansvarig med hållbarhetsfokus hos oss på Trollhättan Energi.
Utifrån målet att ha minst 40 procent killar och minst 40 procent tjejer i bolaget väcktes intresset lite extra när de personalansvariga fick reda på att Johanna Harling utbildade sig till elmontör.
– Först och främst är hon anställd för att hon har rätt kompetens, men när vi fick reda på att hon fanns så erbjöd vi henne praktik här. Det är exempel på hur vi jobbar för att öka jämställdheten på arbetsplatsen, säger HR-generalisten Lil Krus.
Johanna stortrivs.
– En del kunder blir lite förvånade, men det är bara positiva reaktioner, säger hon.
Johanna går mot strömmen: Vår första kvinnliga elmontör
Att bryta invanda mönster och öka mångfalden är ett prioriterat område hos oss på Trollhättan Energi. Därför är vi extra glada för att kunna presentera vår första kvinnliga elmontör, i en bransch som domineras av män.
- Mångfald är en form av social hållbarhet, påpekar Sandra Magnusson, som jobbar som kvalitetsansvarig med extra hållbarhetsfokus.